Authy, en bedre 2faktor app

Authy er et nemmere alternativ til at generere 2 faktor login koder.

Læs mere

Anmeldelse af 3 VPN løsninger

I denne artikel anmelder jeg 3 fornuftige VPN løsninger som jeg selv har anvendt. Der er et utal af VPN udbydere på nettet men desværre kan den forkerte udbyder gøre mere skade end gavn.

Læs mere

Sæt nemt og gratis SSL op på dit website med cloudflare

Hvis du har et website er det vigtigt at du benytter SSL (https) til at beskytte dine brugere, dette gør du nemmest ved at anvende cloudflare.

Læs mere

To faktor sikkerhed med yubikey

Jeg har tidligere skrevet om at sætte to faktor logins op med sms/apps og hvorfor man bør gøre det. Dog har sms og authenticator apps en række sikkerhedsudfordringer der kan løses med en USB sikkerhednøgle.

Læs mere

Brug ikke antivirus på din windows computer

Overskriften siger vist det hele, du bør ikke installere antivirus på din windows computer! Hvis du anvender en nyere windows version (8 eller 10) bør du overlade virusbeskyttelsen til microsofts indbyggede windows defender software.

Læs mere

Privatlivs orienterede alternativer til Gmail

Hvis du ikke kan lide ideen om at google ved alt om dig kan du skifte til en række alternative email udbydere med større fokus på privatlivets fred.

Læs mere

Beskyt din Microsoft konto med 2 faktor login

Hvis du vil forhindre andre i at logge ind på din Microsoft/Xbox konto, selv om de kan dit password, kan du slå et ekstra lag af sikkerhed til. Nemlig 2 faktor godkendelse hvor du vil skulle godkende nye logins ved hjælp af en app eller sms.

Læs mere

Anmeldelse af cryptomator, alternativ til boxcryptor

I mine anmeldelser af krypterede storage tjenester er der nu dukket en konkurrent op til boxcryptor som jeg tidligere har anmeldt.

Læs mere

De tre vigtigste ting du kan gøre for at holde dig sikker på internettet

Jeg bliver tit spurgt hvad det vigtigste (og nemmeste) man kan gøre for at holde sig sikker på internettet. Det er der ikke altid et nemt svar på men hvis du laver backup og bruger sikre passwords er du godt på vej.

Læs mere

Brug VPN når du forbinder til åbne WIFI netværk

Hvís du forbinder til et ikke krypteret netværk med din computer eller telefon kan alle andre på netværket se alt hvad du sender til og modtager fra ikke sikre hjemmesider eller email konti.

Læs mere

Sporing af falske emails

Dette er en guide til hvordan man spore e-mail med forfalskede afsender adresser som fx SPAM eller virus e-mail.
Måden man sporer e-mail på er ved at kigge i den header som enhver e-mail har. Denne header er nogle tekst linjer som bliver skrevet ind både af det program der sender e-mailen, serverende det kommer igennem samt det modtagende e-mail program.

Læs mere

Sådan fungere et malware angreb på android

CSIS har en god dansk gennemgang af hvordan mazarBOT fungere. MazerBOT er den malware som du måske selv har modtaget opfordringer til at installere via SMS forklædt som beskeder fra post nord om at du har modtaget en pakke.

Læs mere

Anmeldelse af sync.com

Anmeldelse af sync.com, et alternativ til dropbox med fokus på sikkerhed.

Læs mere

Hav ikke offentligt tilgængelige servere på dit hjemme netværk

Hvis du værdsætter din IT sikkerhed bør du ikke hoste offentligt tilgængelige servere på dit hjemme netværk.

Læs mere

Sådan sikrer du din android mobil

Din telefon er nok din mest brugte computer og den har sikkert adgang til al din data uden du tænker så meget over det. Derfor er det vigtigt at du sikrer den, således at hvis du glemmer den i toget, kan alle og en hver ikke gennemgå dine private mails og billeder, og tilfældige hjemmesider kan ikke installere spion- eller reklamesoftware på den.

Læs mere

Password Managers

En password manager er et program der huske dine passwords for dig på en sikker måde og lader dig synkronisere dem imellem dine enheder.

Læs mere

Har du stadig stage fright?

Stage fright er et alvorligt sikkerheds problem der påvirker android enheder som blev rettet af google i juli 2015. Kort sagt er det en fejl i de indbyggede medeiafspilnings funktioner i android der gør at din telefon kan inficeres hvis du afspiller de forkerte videofiler eller modtager en forkert MMS.

Læs mere

Brug af VPN til at undgå at blive sporet af reklamer på din mobil/tablet aka beskyt din mobil surf med en VPN forbindelse

I min tidligere artikel beskrev jeg hvordan man kan bruge en adblocker til at undgå at blive sporet af reklame netværk (og hvorfor det er en god ide).

Læs mere

Krypteret fil synkronisering i skyen

Normalt bruger man fil tjenester så som dropbox/onedrive/google drive til at få adgang til filer fra andre computere og mobil telefoner. Disse tjenester er dog ikke voldsomt sikre og nogle af dem snager i indholdet af dine filer. Her onedrive klart den værste synder hvor de scanner indholdet og lukker din konto og adgangen til filerne hvis de finder noget de ikke kan lide men dropbox har også haft en del sikkerheds problemer.

Læs mere

Undgå at blive sporet af reklamer på internettet

Hvis du ikke ønsker at at diverse reklamefirmaer spore din surfen på nettet (se her og her hvad problemer er) kan du undgå dette ved at installere en udvidelse til din browser der blokere reklamer. Dette blokere ikke kun de reklamer du ser men også de ting som reklame netværkene bruger til at spore dig.

Læs mere