Brug ikke antivirus på din windows computer


Overskriften siger vist det hele, du bør ikke installere antivirus på din windows computer! Hvis du anvender en nyere windows version (8 eller 10) bør du overlade virusbeskyttelsen til microsofts indbyggede windows defender software.

Det kan godt være at antivirus systemer kan stoppe angreb som windows defender ikke kan men de introducere også en lang række sårbarheder på din computer. Så sandsynligheden for at din maskine bliver inficeret er større hvis du har tredjeparts antivirus installeret end hvis du ikke har.

Så du er bedre beskyttet ved ikke at bruge dine penge på antivirus software, benytte de indbyggede værktøjer og huske at holde din computer opdateret.

Dette er ikke bare min mening men ved at være udbredt holdning. For eksempel skriver den sikkerheds ansvarlige tekniker for google chrome at antivirus software er den største forhindring i at levere en sikker browser.

Du kan også læse mere om sikkerhedsudfordringerne her og her.