Privatlivs orienterede alternativer til Gmail


Hvis du ikke kan lide ideen om at google ved alt om dig kan du skifte til en række alternative email udbydere med større fokus på privatlivets fred. Dog bør du indse at google nok ender med at have en stor del af dine emails alligevel da dem du sender dine mails til i mangle tilfælde bruger gmail. Googles evner til at beskytte dig imod phising og hackere er heller ikke overgået af andre udbydere endnu. Hvis du ikke ønsker at bruge google vil jeg anbefale de 3 følgende udbydere, der dog er meget forskellige.

Fastmail

fastmail

Fastmail er den mest almindelige mail udbyder, de har et fint web interface og man kan tilgå fastmail fra almindelige mail programmer som fx outlook og mail på iPhone. De tilbyder også deres egne mobil apps. Man får også kontakt synkronisering og kalender funktionalitet. For 3 USD om måneden får man mulighed for at bruge deres email domæner (Fx [email protected]) men det koster 5 USD om måneden hvis man ønsker at bruge sit eget domæne navn. Fast mail er et australsk firma med servere i USA.

Mailbox.org

mailbox

Mailbox.org er et tysk firma (med tyske servere) der tilbyder mail/kontakter og kalender til kun 1 Euro om måneden. Som standard får man muligheden for 3 email aliasser og 2 GB plads og man kan nemt købe adgang til mere. Til forskel fra fastmail koster det ikke ekstra at benytte sit eget domæne, det tæller bare som et email alias. De tilbyder ikke egne apps men er kompatible med alle almindelige email programmer. De tilbyder også push mail med iphonens indbyggede mail program.

Eneste ulempe er at deres spam håndtering er lidt alternativ, der er ikke en spam mappe hvor den slags ryger i, deres mailservere afviser decideret at modtage dem så du har ingen mulighed for at se dem.

Opdatering, du kan nu ændre antispam indstillingerne ved at gå til Setting og vælge SPAM protection:

mailbox.org spam protection

Selv om de er tyske har de fin support på engelsk.

Opdatering 1. Juli 2018: Desværre tager mailboks.org ikke kreditkort længere (angiveligt på grund af svindel), så man kan kun betale via bankoverførsel eller bitcoins. Så de er ikke længere et særligt godt Gmail alternativ.

Proton mail

proton mail

Opdatering, september 2018: Jeg har nu lavet længere anmeldelse af protonmail.

###Konklusion

Jeg har personligt anvendt mailbox og fastmail i længere tid og har ikke oplevet nævneværdige problemer, det er solide tjenester. De er begge også fine til at svare hurtigt og kompetent på support henvendelser. Sikkerhedsmæssigt er der ikke den store forskel på almindeligt brug af de to tjenester, begge understøtter 2 faktor logins. Fastmail har den fordel at de understøtter domain keys hvilket gør det meget svært for spammere og andre at sende mails i dit navn men begge understøtter SPF. Proton mail har jeg kun anvendt i mindre grad men har ikke oplevet nogen problemer ud over en periode med nedetid da de blev udsat for DDoS angreb.