Password Managers


En password manager er et program der huske dine passwords for dig på en sikker måde og lader dig synkronisere dem imellem dine enheder.

Hvorfor bruge en PW manager

Den vigtigste regel for passwords er at man ikke skal anvende noget der er nemt at gætte (hverken for andre mennesker eller computere) og at man ikke skal genbruge samme password på forskellige websites. Det er dog ikke altid nemt både at have gode passwords og unikke passwords for hvert website. Derfor er det en god ide med en password manager, især gerne en der selv kan logge dig ind på websites.

Grunden til at man ikke skal genbruge passwords er at hvis et website bliver hacket og nogen løber med deres bruger database vil de dermed have adgang til alle de konti du har.

Gode programmer

Her er de programmer til opgaven som jeg kan anbefale.

F-Secure Key

F-Secure key er lavet af finske f-secure og findes til de fleste platforme (iphone, android, windows og mac). Den kan bruges gratis, man skal betale hvis man vil synkronisere sine enheder. Brugerfladen er nem at bruge men ikke visuelt imponerende. Den koster ca 125 kr om året, hvilket nok er for meget da encryptr tilbyder samme funktionalitet gratis.

Ulempen er at den ikke kan integrere med dine browsere og logge dig ind automatisk.

key_favorites

1Password

1Password er meget velfungerende og har en god brugergrænseflade. Den er gratis til iOS og Android men koster 50 USD til Mac og Windows.

Den integrere med dine browsere, både på computere og mobiler så den kan logge ind for dig.

Encryptr

Encryptr er lavet af nogle af folkene bag spideroak filsynkroniserings platformen og er ganske gratis. Den findes til iPhone, android, mac, windows og linux.

Ulempen er at den ikke kan integrere med dine browsere og logge dig ind automatisk.

LastPass

LastPass er en browser baseret løsning der også har mobil apps. Den fungere ved at du installere et plugin i den browser der så husker dine passwords.

Browser løsningen er gratis at bruge men det koster penge at synkronisere til deres mobil apps (12 USD om året). Den understøtter så godt som alle browsere og de fleste computer platforme.

En meget brugbar funktion er at den automatisk kan logge dig ind på websites uden du manuelt behøver at fortage dig noget. Dette hjælper også med at sikre at du ikke kommer til at indtaste dine login oplysninger på et falske website side.

Ulempen ved browser baserede systemer så som lastpass er at firmaet opbevare dine data krypteret i samme web applikation som du tilgår data i, så hvis de bliver hacket er der større sandsynlighed for at dine passwords kan blive eksponeret end når de er adskilt fra applikation som de foreksempel er hos 1password.

Din browser

Din nuværende browser (chrome/safari/firefox) kan huske dine passwords for dig samt synkronisere dem imellem dine computere.

Det er gratis, nemt og ganske sikkert. Den hjælper også med at sikre at du ikke kommer til at indtaste dine login oplysninger på et falske website side.

Ulempen er at du kun kan gemme website logins samt du ikke kan skifte browser.

Advarsel om utroværdige programmer

Overstående er programmer som jeg efter at have undersøgt det mener er pålidelige, jeg kan tage fejl. Hvis du vælger et program ikke på denne liste vil jeg råde dig til at tænke dig godt om da programmerne nemt kan sende alle dine passwords til dem der har lavet det. Så lad endeligt være med at downloade det først og bedste password husker program du finder på nettet.