Sikker opsætning af din Chrome browser


Chrome er sandsynligvis den mest sikre browser du kan bruge, men du kan forbedre den yderligere ved at ændre nogle enkelte indstillinger. Sikkerhedsmæssigt anbefaler jeg Chrome men punkt 1,2 og 4 er også anvendelige I Firefox.

  1. Installer en udvidelse der blokere sporing og reklamer. uBlock origin er min anbefaling, du kan læse mere om det her.

  2. Installer HTTPS anywhere, som er en udvidelse der sørger for at du anvender https på alle hjemmesider der understøtter det, det er især vigtigt hvis du bruger offentligt wifi (Men hvis du ofte bruger offentligt wifi bør du bruge en VPN løsning).

  3. Hvis du ønsker ekstra beskyttelse er der to valgmuligheder i Chrome der kan være interessante at aktivere. De vil få chrome til at advare dig inden du besøger websites som google mistænker for at være skadelige. Ulempen er at du sender ekstra information om de sider du besøger til google. For at aktivere dem skal du vælge menu knappen yderst til højre i den linie hvor du skriver adresser (Det er tre prikker oven på hinanden). Her skal du vælge settings (indstillinger) og gå til bunden af siden og vælge “advanced settings”. Nu skal du aktivere “Automatically send some system information and page content to Google to help detect dangerous apps and sites” og “Protect you and your device from dangerous sites”

Advanced Settings

Advanced Settings

  1. Slå unødvendige udvidelser fra, de udvidelser (extensions) som chrome understøtter kan være meget brugbare (fx din adblocker) men nogle af dem kan også sende data til tredjepart. Som udgangspunkt bør du fjerne alle de ikke er installeret via chromes webstore og derefter kigge grundigt på listen om der er nogen du ikke har brug for.

Extensions