Authy, en bedre 2faktor app


Jeg har tidligere skrevet om hvorfor man bør bruge to faktor godkendelse på ens online konti og en guide til at bruge googles authenticator app til at genere koder. Det virker ganske udemærket men googles app har nogle ulemper:

Man kan ikke lave backup af den, hvis man nulstilling skal man sætte alle konti op igen ved hjælp af backup koder. Du kan kun få koden på en enhed, den understøtter ikke at man installere den på flere enheder som fx ipads eller smartwatches.

En mere brugervenlig løsning er authy, som er en app der lader dig modtage authentication koder på flere enheder samtidig og kan lave backup til deres servere så man ikke mister ens koder hvis man geninstallere sin telefon.

Det gør det markant nemmere at benytte 2 faktor logins i praksis (en u2f nøgle er dog stadig det nemmeste).

Ulempen er selvfølgeligt at man betror sin 2 faktor kode til en tredjepart som i teorien kunne misbruge den, men da de har adgang til den originale adgangskode så ser jeg der som i mange tilfælde en acceptabel risiko.

Authy