Sæt nemt og gratis SSL op på dit website med cloudflare


Hvis du har et website er det vigtigt at du benytter SSL (https) til at beskytte dine brugere. SSL beskytter dem imod at andre opsnapper de data der bliver sendt imellem dem og dit website imod at blive opsnappet af tredjemand (fx hvis brugeren er koblet op via usikkert WIFI). Men det er ikke kun for at beskytte brugerne og en selv at man bør anvende SSL, chrome begynder snart at advare brugere om websites med input felter uden https er usikre.

chrome advarsel

Det kan du læse mere om her

Den nemmeste og billigste måde du kan beskytte dit website med SSL er at anvende cloudflare som DNS udbyder. Det betyder at dit website peger på Cloudflare og de pakker forspørgelserne ind i SSL.

Cloudflare lever af at beskytte websites imod angreb og optimere trafikken men de tilbyder en gratis konto med basal beskyttelse og SSL understøttelse.

Cloudflare er også en stor fordel hvis man ikke har sin egen server men et webhotel på en delt server, ud over at ændre DNS indstillingerne på dit domæne kræver det ingen ændringer på dit webhotel. Har du din egen server kan du også anvende lets encrypt istedet for cloudflare hvilket du kan læse mere om her.

Cloudflare har selv gode guides til hvordan man flytter DNS til dem.

cloudflare ssl

Når man har flyttet DNS til dem skal man vælge “Crypto” i menuen og vælge en af mulighederne ud for SSL. Du kan vælge imellem følgende:

  • Fleksibel SSL, det er denne du skal vælge hvis dit nuværende webhotel ikke understøtter SSL. Cloudflare vil kryptere forbindelsen imellem dine brugere og cloudflare, forbindelsen imellem cloudflare og dit webhotel vil ikke være krypteret. Vælg denne hvis du ikke har mulighed for SSL direkte på dit website.
  • Fuld SSL, der er muligheden hvis du har et selvsigneret SSL certifikat men gerne vil undgå advarsler til dine brugere.
  • Fuld SSL (striks), her vil cloudflare tjekke om du har et validt SSL certifikat allerede. Har du ikke det vil brugere ikke kunne kontakte dit website.

Derefter bør du gå ned til “Always use HTTPS” og slå det til, så vil man sikre at alle besøgende får den sikre version af dit website.

cloudflare ssl