Brug af VPN til at undgå at blive sporet af reklamer på din mobil/tablet aka beskyt din mobil surf med en VPN forbindelse

I min tidligere artikel beskrev jeg hvordan man kan bruge en adblocker til at undgå at blive sporet af reklame netværk (og hvorfor det er en god ide).

Læs mere

Krypteret fil synkronisering i skyen

Normalt bruger man fil tjenester så som dropbox/onedrive/google drive til at få adgang til filer fra andre computere og mobil telefoner. Disse tjenester er dog ikke voldsomt sikre og nogle af dem snager i indholdet af dine filer. Her onedrive klart den værste synder hvor de scanner indholdet og lukker din konto og adgangen til filerne hvis de finder noget de ikke kan lide men dropbox har også haft en del sikkerheds problemer.

Læs mere

Undgå at blive sporet af reklamer på internettet

Hvis du ikke ønsker at at diverse reklamefirmaer spore din surfen på nettet (se her og her hvad problemer er) kan du undgå dette ved at installere en udvidelse til din browser der blokere reklamer. Dette blokere ikke kun de reklamer du ser men også de ting som reklame netværkene bruger til at spore dig.

Læs mere

Installer en adblocker på din iphone eller iPad

Som jeg tidligere nævnt er der mange gode grunde til at installere en adblocker, også ud over at man ikke vil se på reklamer.

Læs mere

Surf sikkert med adblocker på android telefoner

På android telefoner er der ikke som på iphones indbygget understøttelse af adblockers (se her og her hvad problemer er) men der er flere metoder til at opnå samme funktionalitet.

Læs mere

Slet google location history

Hvis du anvender Google Now (på android eller iphone) eller google maps på android er Google location history sansynligvis slået til. Det er en google tjeneste der automatisk sporer hvor du er og tegner det på et kort. Denne historik kan man logge ind og se her eller hvis du bruger android åbne google maps og vælge location history.

Læs mere

Beskyt din gmail konto – 2 faktor login

Hvis du vil forhindre andre i at logge ind på din google konto, selv om de kan dit password, kan du slå et ekstra lag af sikkerhed til. Nemlig 2 faktor godkendelse hvor du vil skulle godkende nye logins ved hjælp af en app eller sms.

Læs mere

Backblaze backup

Til backup af en hel computer (og ikke bare mindre ting der bedre kan være i dropbox) har jeg længe anvendt backblaze der automatisk laver backup af hele computeren som man så senere nemt kan genskabe, enten enkeltvis eller hele computeren på engang. Man kan også få tilsendt et usb drev/harddisk med sine filer hvis det ville tage for lang tid at downloade.

Læs mere

Hvorfor du bør installere en adblocker!

Her er en udmærket gennemgang af hvordan reklame netværk ødelægger internettet. Tag kontrollen tilbage ved at installere en adblocker.

Læs mere

2 faktor login på facebook

Hvis du vil forhindre andre i at logge ind på din facebook konto, selv om de kan dit password, kan du slå et ekstra lag af sikkerhed til. Nemlig 2 faktor godkendelse hvor du vil skulle godkende nye logins fra en af dine eksisterende enheder.

Læs mere