Backblaze backup


Til backup af en hel computer (og ikke bare mindre ting der bedre kan være i dropbox) har jeg længe anvendt backblaze der automatisk laver backup af hele computeren som man så senere nemt kan genskabe, enten enkeltvis eller hele computeren på engang. Man kan også få tilsendt et usb drev/harddisk med sine filer hvis det ville tage for lang tid at downloade.

backblaze

Prissætningen er simpel, det koste 5$ pr computer, uanset hvor meget data der er på computeren. Det er også muligt at få mere rabat hvis man binder sig i længere tid af gangen.

Som standard laver det backup af alle ikke systemfiler under 4GB, men man kan ændre det til at lave backup af alt eller selv vælge præcist hvad den skal lave backup af. Som udgangspunkt er ens data beskyttet af et simpelt brugernavn+password men man kan i applikation vælge at kryptere filerne hvilket virker fint men hvis man så glemmer krypterings passworded kan man ikke genskabe ens filer.

Stabilitetsmæssigt har jeg ingen problemer haft, backuppen har altid kørt som den skal og jeg har kunne genskabe filer uden problemer. Hastigheden er god, jeg kan som regel uploade med ca 10 megabit og hente med imellem 20 og 30 megabit.

Så alt i alt er backblaze en klar anbefaling her fra.