Undgå at iphone app's kender din præcise placering


Du kender det nok, en app på din iphone beder om adgang til din placering. Måske giver det mening i det specifikke tilfælde, men på den anden side behøver app’en ikke at vide hvor du bor eller præcist hvor du opholder dig. Det kan du heldigvis undgå ved kun at give adgang til din omtrentlige placering.

For eksempel giver det mening at give en vejr app adgang til din placering så du kan få lokale vejrudsigter, men den behøver ikke at vide hvor du bor. Det er nok at den ved hvilken by du befinder dig i.

Du kan ændre det ved at gå til indstillinger på din iphone (eller din ipad) og gå ned til listen over apps. Hvis en app ikke optræder i denne liste har den ikke adgang til din placering.

app liste

Når du finder den app du vil ændre (i dette tilfælde speedtest, den skal vide nogenlunde hvor jeg er så den kan finde test servere i nærheden men den behøver ikke vide præcist hvor) skal du vælge den, trykke på lokalitet og fravælge “præcis lokalitet”.

fil detaljer

fil detaljer

Du skal dog huske at dette kan have negative effekter på app’s der rent faktisk har brug for præcise placeringsoplysninger, som for eksempel en navigations app.

Du skal lave denne ændring for hver app du ønsker at give mindre adgang.