Personlig boks i onedrive


Microsoft har tilføjet en ny funktion i onedrive kaldet ”personlig boks”, der er en mappe i onedrive der har ekstra sikkerhedsforanstaltninger.

Når du åbner mappen på din computer, telefon eller på deres website vil den altid kræve ekstra godkendelse, det kan være med faceid, en authenticator app eller kode. Dette sikre at andre med adgang til computeren/telefon ikke kan tilgå filerne.

Mappen er altid krypteret på din enhed, uanset om du ellers har valgt disk kryptering på din computer og microsoft siger at for eksempel har deres support ingen adgang har til at se de filer der er i den eller gendanne adgang hvis man mister den. Dog, når microsoft står får al adgangen til mappen, ville jeg ikke kunne stole på at de ikke kan får adgang hvis de virkeligt vil.

Sammenlignet med en krypterings løsning så som cryptomator og boxcryptor så er fordelene at det ikke kræver installation af nogen ekstra software og er nemt at bruge. Du kan også tilgå filerne via en web browser hvilket ikke er muligt med de andre løsninger.

Ulempen er at man er helt afhængig af microsoft til sikkerheden. De styre både onedrive og adgang til fil krypteringen, med de andre bliver krypteringen adskildt helt fra cloud tjenesten. De siger selv at de ikke har nogen mulighed for at dekryptere dine filer.

Det er nemt at sætte op. Hvis du har onedrive er der automatisk dukket et link op i den der hedder personlig box (personal vault, hvis din maskine er sat til engelsk) som du skal vælge.

Personlig boks

Efter lidt information om tjenesten beder den dig godkende oprettelsen og oprette en backup kode. Så er du klar!

Personlig boks

Personlig boks