Sikker brug af twitter


Twitter er et sjovt tidsfordriv men der er også en del der er kommet galt afsted på den ene eller anden måde. Hvis du vil prøve at holde din twitter konto sikker har jeg 3 gode råd herunder.

2 faktor login

Hvis du vil forhindre andre i at logge ind på din twitter konto, selv om de kan dit password, kan du slå et ekstra lag af sikkerhed til. Nemlig 2 faktor godkendelse hvor du vil skulle godkende nye logins ved hjælp af en app eller sms.

Dette vil sikre at andre ikke kan få adgang til din konto selv om de har opsnappet eller gættet dit password.

Andre kan opsnappe dit password på mange måder, blandt andet: - Hvis du bruger en andens/offentlig computer kan der være installeret software der samler passwords. - Din computer eller netværket på dit arbejde kan samle logins. - Du har valgt et password der er nemt at gætte. - Du har brugt dit password på et website der er blevet hacket og adgangskoderne stjålet.

Du aktiverer 2 faktor godkendelse ved at vælge indstillinger i twitter og så “Review your login verification methods” ud for “login verification”.

Nu skal du følge guiden til at sætte en to faktor app op. Husk at gemme dine backup koder et sikkert sted.

auto sletning af gamle tweets

Hvis du ikke har lyst til at de gamle tweets skvulper rundt for evigt kan du anvende en tjeneste så som (tweet delete)[https://www.tweetdelete.net/] der automatisk sletter gamle tweets for dig.

Du kan fx sætte den til at slette alle tweets der er ældre end et år.

Du skal bare logge ind på tweet delete med din Twitter konto, vælge tidsrummet og fjene fluebenet ved at den må tweeted at du bruger tweet delete.

Signup tweets delete

PS. Dette er ingen garanti, der kan være folk eller tjenester der allerede har arkiveret dine gamle tweets.

Tjek apps med adgang til din twitter konto

En anden vigtig ting er at du tjekker de apps der har adgang til din twitter konto. Hvis du giver adgang til apps kan de både læse dine tweets og endnu værre poste ting hvor det ser ud til at det er dig der har lagt det op. Så du bør kun give ting du virkeligt har brug for og stoler på adgang til din twitter konto samt huske at fjerne dem igen.

For at se listen over apps og fjerne dem skal du bare gå ind I indstillinger og vælge “app and devices”.

Twitter apps