Chrome extensions kan stjæle dine data


De udvidelser du kan hente til Chrome kan være enormt brugbare (fx adblockers) men kan også sende dine browser data til udvikleren eller vise dig ekstra reklamer på de sider du besøger.

Udvidelserne i Chrome er mere eller mindre små programmer der kører I din browser, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på hvilke tilladelser udvidelserne kræver når du installere dem og kun installere dem fra googles egen web “butik”.

Når du installere en udvidelse får du følgende billede:

Privacy badger

Her kan du se at den vil få adgang til alle de sider du besøge, hvilket gør at den kan ændre alle sider (hvilket er nødvendigt i dette tilfælde da det er en adblocker) samt potentielt sende en liste over sider du besøger til udvikleren.

Generelt bør du være meget påpasselig med at installere udvidelser der kræver de rettigheder og kun installere de mest nødvendige.

En mere rimeligt eksempel er dette:

Begrændsede rettigheder

Falske extensions

Det er også set at der er ekstensions der har sneget sig ind i googles web butik med enten et falsk navn hvor den prøver at udgive sig for at være en legitim ekstension eller et navn der ligger så tæt originalen at det er svært at se forskel. Du kan se nogle eksempler her.